MALZEMELER
3 yumurta
6 yemek kasigi siviyag
3 yumurta
6 yemek kasigi siviyag
9 yemek kasigi sut
12 yemek kasigi toz seker
12 yemek kasigi toz seker
15 yemek kasigi un
2 cay kasigi kabartma tozu
2 cay kasigi kabartma tozu
Yarim limonun suyu
2 tane orta boy seftali
2 tane orta boy seftali
Pudra sekeri (arzuya gore)
YAPILISI
Seker ve yumurtalari 5 dakika mikserle cirpin. Yag ve limon suyunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Sut ekleyin ve yeniden cirpin. Un ve kabartma tozunu beraberce eleyin ve karisima ekleyerek, tahta kasikla karistirin. Kaliba yagli kagit serin ve hamuru uzerine bosaltin. Seftalileri yarim ay seklinde dilimleyip, hafif bastirarak hamurun uzerine yerlestirin. Onceden isitilmis orta isidaki firinda pisirin. Arzu ederseniz pistikten sonra pudra sekeri serperek servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Seftalili Kek"
Yorum Gönder