Pratik Hasanpaşa Köftesi

Author: LUGAS // Category:
Hasanpaşa köftesi normalde çok uğraş isteyen bir köftedir bana göre..Pastatesleri haşlanır,Püre haline getirilir tereyağı ve süt ile pişirilir.Sosu hazırlanır köftesi hazırlanır Az pişmiş köftelere sosu ve patatesleri her birine ayrı şekil verilerek ilave edilir derken bayağı bir zaman geçer..

Yine pratik olmak istediğim zamanım kısıtlı anlardan birinde imdadıma Köfe harcı,İglo Prenses Patates Ve Ketçap Mayonez Yetişti..


Malzemeler;

500 gr.Az yağlı kıyma
1 paket köfte harcı
1 küçük çay bardağı su
1 yumurta
İnce Kıyılmış Maydanoz
2-3 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin ;

Prenses Patates

Yanında İkram Edilebilecekler;

Acılı Ketçap
Mayonez
Kornişon Turşusu

Hazırlanışı;

Kıyma,su,yumurta,ay çiçek yağı,maydanoz bir kapra karıştırılır ve iyice yoğurulur.Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar alıranak ortası biraz oyularak (içli köfte gibi) fırın tepsisine dizilir.200 derece fırında 20 dk pişirilerek köfte tepsimiz fırından alınır.Köfte yuvalarına (önceden yaptığımız oyuklar) İglo Prenses Patatesler konulur ve tekrar fırına verilerek 10 dk daha pişirilir.Sıcak Olarak Servis Edilir..

Servis Önerisi; Ketçap,Mayonez ve Kornişon Salatalık turşusu ile ikram edilebilir.

0 Responses to "Pratik Hasanpaşa Köftesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...