Patlicanli Arnavut Boregi (Nisastali)

Author: LUGAS // Category:
Arnavutluga gidecegimizi ogrendigimde ilk ogrendigim borek Arnavut boregi oldu. Arnavutlar boregi cok seviyorlar ve oyle cok cesit borekleri var ki, sasirdim kaldim. Benim ogrendigim sadece bir tanesi. Patlicanli boregi cok sevdigimden, patlicanla yapiyorum hep. Burada genellikle lorlu, kiymali ve ispanakli borek cok tuketiliyor. Turkiye'de oldugu gibi genis bir kahvalti yelpazesi yok, Arnavutluk'ta sabah kahvalti demek, borek demek :) Ama bir yediniz mi o guzel boreklerden, bir daha bir daha yersiniz :) Adim basi borekci gormeniz mumkun burada. Size birsey itiraf edeyim mi!! Arnavutluga ilk geldigim yillarda (arkadaslarim iyi bilir), hep donme hayalleri kurar, gun sayardim, 1 sene gecti 1 sene kaldi... ve artik anladim ki benim yerim burasi ve inanilmaz bir teslimiyetle, sanki burayi vatan yerine koyup, sevmeye baslamisim, alismisim. Iki parca esyan neredeyse, vatanin orasi olurmus ya, iste benimkide ole oldu sanirim, ilk kez icime sine sine, 'alistim, seviyorum ben bu sehri' diyebiliyorum, ne mutlu bana :)
MALZEMELER
Nisasta
Tereyagi

Hamuru Icin
2.5 su bardagi ilik su (yarisini sut koyabilirsiniz)
Biraz tuz
Aldigi kadar un

Harci Icin
4 buyuk patlican
3 adet domates
1 buyuk sogan
3-4 adet yesil biber
Karabiber
Tuz
Sivi Yag

YAPILISI
Derin bir kaba ilik suyu koyun ve tuzu eritin. Aldigi kadar unla, hamuru iyice yogurun. Cevizden biraz buyuk bezeler kopartip, yuvarlayin ve unlanmis zemine siralayip, uzerini bezle ortun. Hamur dinlenirken, boregin ic harcini hazirlayin. Patlicanlari alacali soyun ve kucuk kucuk kupler halinde dograyin. Domatesin kabugunu soyup, kup kup dograyin. Sogani ve biberleri kucuk kucuk dograyin. Cok az sivi yagda, sogani kavurun. Daha sonra biberi ekleyip, kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin, bir iki dakika kavurduktan sonra patlicanlari ekleyin. Patlicanlar iyice pistikten sonra, tuz ve karabiber ekleyin ve harci ocaktan alin. Hazirladiginiz bezeler yaklasik 30 tane cikacak. Bezeleri 3'e bolun. Ilk 10 bezeyi, kahvalti tabagi buyuklugunde acin, aralarina bol nisasta surerek ust uste koyun. Merdane veya oklava yardimiyla, tepsi buyuklugunde acin ve yaglanmis tepsiye yerlestirin. Harcin yarisini, hamurun uzerine doseyin. Ikinci 10 bezeyide ayni sekilde acin, aralarina nisasta surup, ust uste koyarak, merdane veya oklavayla acarak buyutun. Dosediginiz harcin uzerine yerlestirin ve kalan harci doseyin. En son kalan 10 bezeyide ayni sekilde acip, yerlestirin. Keskin bir bicak yardimiyla, boregi kare kare dilimleyin. 1 su bardagindan biraz az tereyagini iyice kizdirin ve boregin uzerini kapliyacak sekilde dokup, 200 derece firinda, uzeri kizarana kadar pisirin. Sicakken servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "Patlicanli Arnavut Boregi (Nisastali)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...