IZMIR'IN MESHUUUR SARAY LOKMASI

Author: LUGAS // Category:


Bugun karabulutlari dagitmaya alis verise gittik ayrintilar gunlugumde. Simdi daha iyiyim. Tatli yiyelim, tatli konusalim demi ama :) Hic unutmuyorum, bundan tam 5 yil onceydi. Oglumun dogmasina birkac ay vardi. Canim o kadar cok lokma istemistiki anlatamam. Izmir'in meshuuur saray lokmasi, ama Izmir lokmasini, Arnavutluk'ta bulmak imkansizdi. O zamanlar kendim yapmayada cesaret edememistim. Simdi olsa yapardim :) Tarifini Maksimum'un yemek sayfasindan alip, ilk kez denedigim, bu tariften oldukca memnun kaldim. Iste Izmir'in Meshuuur Saray Lokmasi...

MALZEMELER
2 Su Bardagi Un
1 Su Bardagi Su
1 Tatlı Kasigi Yas Maya (Ben 1 Tatli Kasigi Toz Maya Kullandim)
1 Kahve Kasigi Pudra Sekeri (Ben 1 Tatli Kasigi Toz Seker Kullandim)
1 Kahve Kasigi Tuz (Ben 1 Cay Kasigi Tuz Kullandim)
1 Yumurta

SURUBU ICIN
4 Su Bardagi Toz Seker
2 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Limon Suyu
Kizartmak Icin Rafine Yag (Ben Sivi Yag Kullandim)
YAPILISI
Bir kasenin icinde maya ve pudra sekerini karistirip, 1 kahve fincani su ile ezin. 2 kahve fincani un ekleyip iyice karistirdiktan sonra, kasenin ustune bir kapak kapatip, 20 dakika bekletin.Kalan unu, derin bir kabin icine eleyin. Ortasini havuz gibi yapip, icine kasedeki mayali karisimi, 1 su bardagi suyu, tuzu ve yumurtayi ekleyin. Elinizle yedirerek karistirip, bir hamur yapin. Hamuru 5 dakika surekli yogurun. Hamur elinize ve tezgaha yapismayacak kadar olgunlastiktan sonra, genis bir tencerenin icine koyup 5 dakika daha, cekistirerek yogurmaya devam edin. Tencerenin kapagini kapatip, hamuru 30 dakika daha bekletin.Orta boy bir kaba sekeri, suyu ve limon suyunu koyun. Orta ateste surekli karistirarak sekeri eritin. 15 dakika kadar kaynattiktan sonra, bir kenarda bekletiniz. Yagi bir tencereye koyup, harli ateste kizdirin. Hamurdan, sol avucunuza sigacak kadar alin. Basparmaginizi hafifce aralik birakarak, sol yumrugunuzu sikistirin. (Avucunuzdaki hamur basparmaginizla, isaret parmaginizin arasindan cikacak.) Hafifce yaglanmis bir cay kadsigi ile, cikan hamuru kucuk kucuk kopararak, kizgin yagda kizartin. Kizaran lokmalari, delikli kepce ile yagdan cikarip surubun bulundugu kaba atin. Butun lokmalar kizarip, surubu iyice cektikten sonra servis tabagina koyup, servis yapin.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "IZMIR'IN MESHUUUR SARAY LOKMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...