Mısırunlu Şekerpare

Author: LUGAS // Category:
Geçtiğimiz haftasonu pazargünü havanın güzel olmasını fırsat bilerek büyükaile olarak denizkenarında yaptığımız mangalda balık pikniğinin tatlısını Ayşen Abla yapmış ve getirmişti.
Balık üzerine tatlısız bir sofra düşünülmeyeceğinden çok da iyi olmuştu.Bu kadar beğeni alınca ve henüz Ordu'dan yeni gelmiş taze mısırunumuz varken ben de eşimin isteği ile denedim.
Bu tatlı Oktayusta'nın 31 ekim 2008 tarihli programından.Tarifi Oktayusta'nın sitesinde de mevcut ama siteyi açamadığımdan şu anda link veremiyorum.

Malzemeler:
3 su bardağı un

1 su bardağı mısır unu
200 gram tereyağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kabartmaz tozu
vanilya
Üzeri İçin:fındık

Şerbeti:
Üç buçuk bardak şeker
dört buçuk bardak su
yarım limon

Yapılışı

Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına un, pudra şekeri, hindistan cevizi ve mısır ununu alın karıştırın. Üzerine tereyağı, yumurta ve sıvıyağ alarak vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra yoğurun. Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak bir almalıdır. Hazırlanan hamuru ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine birer fındık kondurduktan sonra çırpılmış yumurta sarısı sürün.170 derecede pişirin. Fırından çıkınca sıcakken şerbetini verin. Üzerine tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın.

0 Responses to "Mısırunlu Şekerpare"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...