Meyveli Tart

Author: LUGAS // Category:
Bir akraba ziyareti için hazırladığım meyveli tart.Pasta ve tatlılarda jöle kullanmayı tercih etmiyorum hayvansal olduğu için.Geçenlerde markette Kenton bitkisel jöleyi görünce hemen aldım kulanırım diye ve bu tartın yapımında kullandım.bu jöle tart jölesi olmadığı için hazırlarken anında yoğunlaşmıyor ben hazırladım ve 10 dk. kadar karıştırarak bekleyince sürülecek kıvama geldi.En son aşamada meyvelerin üzerine fırça yardımı ile sürdüm ve soğuması için dolapta 4 saat kadar beklettim.

Malzemeler:
3 yumurta
1 fincan sıvıyağ
1.5 çaybardağı pudraşekeri
5 fincan un
100 ml. krema
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tart hamuru piştikten sonra sürmek için
80 gr. bitter kuvertür
Ara krema için dr. Oerker dolgu kreması
Üzerine ben şeftali frambuaz ve frenk üzümü kullandım
Tart taban malzemelerini kek hazırlar gibi karıştırıp ,yağladığımız tart kalıbına dökelim 170 c de 30 dk. kadar pişirelim.pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alıp soğutarak kalıptan ters çıkaralım.Bitter kuvertürü benmari eritip tarın tabanına sürelim donması için 15. dk dondurucuda bekletelim.Üzerine dolgu kremasını hazırlayıp sürelim ve doğradığmız şeftali ve diğer meyveleri dizelim.Meyve seçimini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Meyvelerin kararmaması ve parlaklık vermesi için en son hazırladığımız vişneli jöleden sürelim.Buzdolabında 4 saat kadar bekletelim ve servis yapalım.
*******************************************************
Kısa Bir Mola:
Tatil için 10 gün kadar Simav Eynal kaplıcalarında olacağım ailemle.Ziyaret ve yorumlarınızla dönüşte buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın....

0 Responses to "Meyveli Tart"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...