balık graten

Author: LUGAS // Category:
1 kişilik

200 gr kılçıkları ayıklanmış balık (somon, mezgit gibi)
200 ml süt
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı balık bulyonu
20 gr tereyağı
20 gr un
Dereotu
2 patates
Tereyağı
Süt
Tuz
Beyaz biber

Sütü, kabukları soyulmuş bütün kuru soğan ile kaynat. Soğanın sadece aroması gerekli. Balığı bir kaba koy ve kuru soğanı sütün icinden alarak, sütü balığın üzerine dök. Balık sütün sıcaklığı ile pişecek. Balığı el ile kontrol edip piştiğinden emin olduktan sonra, bir fırın kabına didikle ve tuz, beyaz biber ile tatlandır. Süt, sos icin kullanılacak. Tereyağını erit ve unu kavur. Sütü boşalt ve balık bulyonunu da ekle. Koyulaştıktan sonra kıyılmış dereotunu ekle. Balığın üzerine boşalt ve buzdolabında sosun sertleşmesini bekle. Patatesleri haşla ve süt, tereyağı ile püre yap. Tuz ve biberle tatlandırdıktan sonra, püreyi sıkma torbası ile ortasını boş bırakacak şekilde balığın üzerine sık. Patatesler renk alana kadar fırında kızart.

0 Responses to "balık graten"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...