Limonlu&Fıstıklı Dondurma

Author: LUGAS // Category:
Sıcak günlerde en çok istenilen şey: Dondurma....

Çocukların vazgeçemediği ve bir taneyle yetinmek istememelerine kısa da olsa bir çözüm,evde dondurma yapmak ve buzlukta bulundurmak. Bu ayki etkinlik konusuna da oldukça uygun.Etkinlik evsahibi Neslihan'a kolay gelsin şimdiden....

2 gün önce çikolatalı ve sütlü olarak yaptım.Bu defa istek üzerine fıstıklı ve limonlusu yapıldı.



Limonlu Dondurma:

2 limon suyu ve kabuğu rendesi

2 poşet kremşanti

2 bardak soğuk süt

3 kaşık limonlu bitkisel jöle

3 kaşık toz şeker

Yapılışı:

Kremşantiyi süt ile sertleşinceye kadar 10 dk. çırpalım,buzluğa koyalım.Limonlu jöleyi 1 bardak kaynar su ile karıştıralım ve buzluğa koyalım.Limonları rendeleyip suyunu sıkalım şekerle karıştıralım.Jöle kıvam alıp soğuyunca,kremşanti ve limonlu karışım ile karıştıralım ve borcam tepsiye yayalım derin dondurucuda 10 saat kadar soğutalım .Servis yapacağımız zaman 5 dk. kadar oda sıcaklığında bekletip dondurma servis kaşığı ile kazıyarak top şekline getirip servis yapalım.



Fıstıklı Dondurma:
2 poşet kremşanti
2 bardak soğuk süt
3 yumurta akı
yarım çay kaşığı tuz
1 bardak çekilmiş antep fıstığı
yarım bardak şeker
Yapılışı:
Krem şantiyi soğuk süt le 10 dk. çırpalım.Sertleşince buzluğa koyalım.Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpalım.Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kıvama gelsin.Krem şanti ye fıstık ve şekeri ekleyelim ve karıştıralım.Yumurta aklarınıda ekleyelim tahta kaşıkla akları söndürmeden hafifçe karışmasını sağlayalım.Borcama yayalım ve 10 saat kadar derin dondurucuda donmasını bekleyelim.Limonlu dondurmada olduğu şekilde servis yapalım.

0 Responses to "Limonlu&Fıstıklı Dondurma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...