Lancashire hotpot

Author: LUGAS // Category: ,
bu bir ingiliz yemeğidir
500 gr boyun kısmından kuzu eti
1 kereviz
2 iri kuru soğan
2 havuç
Taze kekik
500 ml et suyu
Tuz, karabiber
6 patates
Sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı

Eğer et kemikli ise kemikleri ayırılıp, et suyu yapılabilir. Eti iri şekilde doğra. Kereviz ve havucu iri küpler halinde kes. Soğanı yemeklik doğra. Sıvı yağı kızdır ve soğan, kereviz ve havuçları sotele daha sonra ayrı bir tabağa al. Aynı tavaya biraz daha sıvı yağ ve tereyağı ekleyerek kuzu etlerini kahverengi olana kadar kızart ve sebzelere kat. Tuz, karabiber ektikten sonra güvece yerleştir. Et suyunu, kekiği kat. Patatesleri ince dilimle ve etlerin üzerine, patates dilimleri birbirlerinin üstüne gelecek şekilde diz. El ile bastır ve ilk kat patatesin et suyu ile örtülmesini sağla. Tuz, biber ek. Ikinci kat patatesi diz. Tuz, biber ek ve 160 C de 90 dakika etler yumuşayıp patateslerin üzeri kızarana kadar pişir.

0 Responses to "Lancashire hotpot"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...