Böğürtlenli Kek

Author: LUGAS // Category:






Malzemeler:

1 adet iri ya da 2 adet küçük portakal
3-4 çorba kaşığı dondurulmuş böğürtlen
180 gr tereyağı
1 çay bardağı portakal suyu
1 su bardağından 1 parmak eksik esmer şeker
2 su bardağı un
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı toz şeker
150 ml oda ısısında süt
1 yumurta-çırpılmış
Yarım paket vanilya
Bir tutam tuz

Yapılışı:
Fırın175 dereceye ısıtılır. Portakalların kabukları soyulur, enine yarım santim kalınlığında dilimlenir.Bir tencereye su konup kaynatılır, içine önce portakal dilimleri konup 5 dakika kaynatılır, sonra portakallar çıkarılıp böğürtlenler atılır ve 5 dakika da bu meyveler kaynatılıp sudan alınır.
Esmer şekerin yarısı bir tavaya alınır, içine tereyağından 1 tepeleme çorba kaşığı ve 1 çorba kaşığı su konur. Şeker eriyene kadar pişirilir. 22-23 cmlik yapışmaz kek kalıbına dökülür.
Bir kaba un ve kabartma tozu beraber elenir, şeker, vanilya ve bir tutam tuz karıştırılır. Geri kalan yağ eritilir, ocaktan alınıp bir süre ılıtılır. İçine süt ve çırpılmış yumurta eklenir. Hazırlanan yağlı karışım unlu karışıma dökülüp mikserle 2-3 dakika çırpılır. Kalıbın tabanına portakal dilimleri yerleştirilir, aralarında kalan boşluklara böğürtlenler yerleştirilir. Geri kalan esmer şeker meyvelerin üzerine eşit olarak serpilir. Üzerine kek karışımı dökülür. Isınmış fırında altın rengi olana kadar pişirilir.

0 Responses to "Böğürtlenli Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...