KIYMALI LAZANYA

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER
15 adet lazanya
250 gr. kasar peyniri

Ic Malzemesi
1 buyuk sogan (yemeklik dogranmis)
250 gr kiyma
3-4 adet domates (kucuk kucuk dogranmis)
1 yemek kasigi domates salcasi
Sivi yag
Tuz
Kirmizibiber
Karabiber

Besamel Sos Icin
3 yemek kasigi un
100 gr. margarin veya tereyagi
Sut
Tuz


YAPILISI
Derin bir tencereye yeterince su, sivi yag ve tuz koyup, lazanyalari 10-15 dakika haslayin ve suzun. Ayri bir tavaya sivi yag koyun, yemeklik dogranmis soganlari ve kiymayi kavurun. Diger ic malzemelerini ekleyip, iyice pisirin. Yine ayri bir tencerede besamel sos icin ayirdiginiz margarini eritin, unu ekleyin ve muhallebi kivamina gelene kadar sut ekleyip, surekli karistirarak pisirin. Tuzunu ayarlayip, ocaktan alin. Borcami yaglayin, lazanlari yan yana, 3 sira halinde tek kat olarak yerlestirin. Uzerine biraz besamel sos, onun uzerinede kiymali ic harci dokun ve duzlestirin. Uzerine tekrar lazanya koyup, ayni malzemelerden koyun. Butun lazanyalari bu sekilde yerlestirip, aralarina harclardan koyun. En ustune lazanyalari koyduktan sonra, biraz besamel sos surun ve uzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirip, 200 derece firinda, uzeri kizana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "KIYMALI LAZANYA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...