KEVGIR'in 3. SAYISI CIKTI ve HINKAL
Author: LUGAS // Category:Ramazan bir kez daha gonullerimizi costurmaya, hanemizi soframizi bereketlendirmeye geldi. Isiklanmis camii minareleri, sahur vakti gecen, binbir mani soyleyen davulcular, sofralarda hurmalar, firin onunde mis kokulu pideleri bekleyen cocuklar, top sesiyle ezan sesinin karistigi anda icilen yudum yudum sular, parmak basilan tuzlar. Tam 7 yil oldu. 70 yil kadar uzun 7 tane ramazan gecti su gurbet ellerde. Sadece birkac camiinin oldugu, o da ezan sesinin neredeyse fisildadigi ve tahmini saatlerle oruclarimizi actigimiz 7 sene. Kimi sahur vaktinde elektriklerin olmadigi, el yordamiyla alip ictigimiz bir yudum suyla tutmaya basladigimiz oruclar. Ve bazi kereler o karanliklar icinde bir mum isigi altinda misafirlerimizle birlikte actigimiz oruclarimiz. Davul sesi yok, simsicak pideler, top sesi, ezan sesi yok belki ama huzunde kaplasa icimizi, ulkemin bayramlari kadar sicak, samimi dostluklar kurdurdu ramazanlar bize, bu gurbet ellerde. Bir lokma ekmek, bir yudum su degilmi bogazimizdan gecen, yaran olsun yeter dedik, tas bastik gogsumuze, karanliklari bir mum isigi degil, dost gonullerin gozlerindeki isikla ak pak eyledik, bu senede kotardik orucumuzu. Turkiye'nin hemen basucunda Yunanistan'la Makedonya'nin komsusu Arnavutluk'tan kucak dolusu sevgiler, selamlar olsun. Herkese hayirli ramazanlar, simdiden iyi bayramlar...
MALZEMELER
MALZEMELER
1 kg kemikli dana eti
2 Yemek Kasigi Biber Salcasi
2-3 Dis Sarimsak
Sivi YagSuTuz
Hamur Icin
100 Un
Aldigi Kadar SuTuz
YAPILISI
AFIYET OLSUN
0 Responses to "KEVGIR'in 3. SAYISI CIKTI ve HINKAL"
Yorum Gönder