KEVGIR'in 3. SAYISI CIKTI ve HINKAL

Author: LUGAS // Category:
Sabirsizlikla bekledigim KEVGIR'in 3. sayisida cikti sonunda. Geceleyin saat 00.00'i gostersin diye bekledim. Sonunda gunlerdir bekledigim an gelmisti. Yine harika olmustu, yine birbirinden guzel tarifler vardi arkaslarimizdan. Benimde nacizane 3 tarifim yer aliyor, bu ayki Kevgir'de. Bunlardan birisi, Dagistan Yemegi olan Hinkal. Orta Asya'nin Dagistan ulkesinden gelen, cok sevdigim bir arkadasim vardi buralarda. Maalesef gectigimiz Haziran'da Istanbul'a tasindilar. Ondan ogrenmistim bu yemegi. Dagistan'da cok ozel misafirlere yapilirmis bu yemek. Esim cok begenmisti yaptigimda, burada bu yemegi ogrenip yapan bircok arkadasimda cok begendiler. Eminim sizlerde bu yemegi cok begeneceksiniz. Hepinize afiyet olsun, KEVGIR'in bu sayisini sakin kacirmayin. Kacirirsaniz uzulursunuuuuuuuuuzzzzzz :) Iste bu ay Kevgir'deki tarifim ve yazim...

Ramazan bir kez daha gonullerimizi costurmaya, hanemizi soframizi bereketlendirmeye geldi. Isiklanmis camii minareleri, sahur vakti gecen, binbir mani soyleyen davulcular, sofralarda hurmalar, firin onunde mis kokulu pideleri bekleyen cocuklar, top sesiyle ezan sesinin karistigi anda icilen yudum yudum sular, parmak basilan tuzlar. Tam 7 yil oldu. 70 yil kadar uzun 7 tane ramazan gecti su gurbet ellerde. Sadece birkac camiinin oldugu, o da ezan sesinin neredeyse fisildadigi ve tahmini saatlerle oruclarimizi actigimiz 7 sene. Kimi sahur vaktinde elektriklerin olmadigi, el yordamiyla alip ictigimiz bir yudum suyla tutmaya basladigimiz oruclar. Ve bazi kereler o karanliklar icinde bir mum isigi altinda misafirlerimizle birlikte actigimiz oruclarimiz. Davul sesi yok, simsicak pideler, top sesi, ezan sesi yok belki ama huzunde kaplasa icimizi, ulkemin bayramlari kadar sicak, samimi dostluklar kurdurdu ramazanlar bize, bu gurbet ellerde. Bir lokma ekmek, bir yudum su degilmi bogazimizdan gecen, yaran olsun yeter dedik, tas bastik gogsumuze, karanliklari bir mum isigi degil, dost gonullerin gozlerindeki isikla ak pak eyledik, bu senede kotardik orucumuzu. Turkiye'nin hemen basucunda Yunanistan'la Makedonya'nin komsusu Arnavutluk'tan kucak dolusu sevgiler, selamlar olsun. Herkese hayirli ramazanlar, simdiden iyi bayramlar...

MALZEMELER
1 kg kemikli dana eti
2 Yemek Kasigi Biber Salcasi
2-3 Dis Sarimsak
Sivi YagSuTuz

Hamur Icin
100 Un
Aldigi Kadar SuTuz

YAPILISI
Kemikli eti, tuzlu suda iyice pisirelim. Et piserken hamuru yugurmaya baslayalim. Unu, aldigi kadar su ile biraz tuz ekleyerek yoguralim ve beze yapip, un serpistirilmis tezgahta acalim. Ruletle kucuk kucuk kareler keselim. Pisen kemikli etin suyunu suzelim. Kemikli etten, kemikleri ayiralim ve etleri , et suyunun icine geri koyalim. Kare kestigimiz hamurlarida icine ilave edip, hamurlar pisene kadar kaynatalim. Sarimsaklari dovelim ve yemegin suyundan bir kepce alip, sarimsakla karistiralim. Kucuk bir tavada sivi yagi kizdiralim, salcayi kavuralim. Hamurlar pistikten sonra ocagi kapatalim. Etli hamuru, suyuyla birlikte servis tabagina alalim. Uzerine sarimsakli sostan dokup, kavrulmus salcayla susleyerek servis yapalim.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "KEVGIR'in 3. SAYISI CIKTI ve HINKAL"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...