Hamile Pasta ve Zeynep Hosgeliyor
Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
1 adet hazir pandispanya
400 gr. sut kremasi
3 yemek kasigi seker
Cilek suyu
Parca cikolata
Beyaz seker hamuru
Kirmizi gida boyasi
Gumus rengi inci sekerler
2 adet top kek
YAPILISI
Derin bir kabin icini strec filmle kaplayin. Pandispanyanin ilk katini yerlestirip, cilek suyu ile islarin. Sut kremasini sekerle iyice cirpin ve yarisini islatilmis kekin uzerine dokup, biraz parca cikolara serpistirin. Kekin ikinci katini iyice parcalayin ve cikolatalarin uzerine serpistirin. Kek parcalarinin uzerine kalan kremayi dokun ve uzerine cikolata parcalari serpistirin. En son kalan pandispanya katinin kenarlarini, kabin capi kadar kesin ve kremanin uzerine koyun. Bu katida cilek suyu ile hafifce islatin ve strec filmle uzerini kapatip, yarim saat, buzdolabinda dinlendirin. Beyaz seker hamurunu cok ince olmayacak sekilde acin. Dinlenen pastayi buzdolabindan alin, genis bir tepsi veya pasta altligi uzerine ters cevirerek, dikkatlice yerlestirin ve strec filmi uzerinden alin. Beyaz seker hamuru ile pastayi kaplayin. Top kekleri yanyana koyun ve uzerlerini beyaz seker hamuru ile kaplayip, gobek kisminin uzerine, birlesme kisimlarini hafif islatarak yapistirin. Artan beyaz seker hamurlarina, kurdanin ucuyla kirmizi toz gida boyasi surun ve iyice yogurun. Elde ettiginiz pembe seker hamuruna, cicek basma kaliplariyla sekil verip, arkalarini hafif islatin ve ortalarina gumus sekerlerden koyup, fotograftaki gibi susleyin. Isim yazmak icin hazir kaliplar kullanabilirsiniz, benim henuz kaliplarim gelmedi, o yuzden simdilik bicakla yapiyorum yazi karakterlerini. Etek kisminin firfirlarini ve kurdeleyi tirtikli ruletle yapabilirsiniz. Seker hamuru pastayi ertesi gun yiyecekseniz bile, buzdolabina koymayin. Serin bir ortamda bekletin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Hamile Pasta ve Zeynep Hosgeliyor"
Yorum Gönder