Geleneksel Un Kurabiyesi

Author: LUGAS // Category:


Tereyağlı Un kurabiyeleri
Tarif kayınvalidemin, bu kurabiyeleri de bizzat kendisi yaptı. Un kurabiyesi bizde çok yapılır. İkramlarımızın vazgeçilmez tatlısıdır. Şekli her zaman "s"şeklinde yapılır. Yerken ağızda dağılan ve yemeye doyulmayan kurabiyelerin sırrı şöyle:

1,5 ölçü tereyağı (1 su bardağı ya da 1 çay fincanı ya da 1 kahve fincanı ile ölçebilirsiniz, eritip suyu buharlaştıktan sonra ölçülecek)
1 ölçü pudra şekeri
4,5-5 ölçü un
Fırın 165 dereceye ısıtılacak.

Yapılışı:

Tereyağını bir tavada eritin, fazla suyu buharlaşana kadar biraz kaynatın. Bir köşede soğumaya bırakın. Tereyağına bu işlemi geceden yapıp ağzı kapalı şekilde oda ısısında sabaha kadar bırakabilirsiniz. Soğuyan tereyağına pudra şekerini ekleyin, tereyağı neredeyse beyazlayana kadar mikserin en düşük derecesinde çırpın. Daha sonra unu ekleyerek elinizle yoğurmaya başlayın. Hamur, içinde bulunduğu kabın kenarlarından kolayca toparlanana dek yoğurun. Eğer hamur toparlanmazsa çok az az un ekleyerek kıvamına getirin. Hazırladığınız hamuru istediğiniz büyüklükte şekillendirin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Isınmış fırında beyaz olarak pişirin. (Pembeleşmeden fırından almalısınız)
Afiyet Olsun!

Not: Bugün kayınvalidem tekrar un kurabiyesi yaptı ve önceki ölçüyü yanlış verdiğini söyledi. Bunun için hepinizden özür dilerim. Doğru un ölçüsünü koyu renkle belirttim.

0 Responses to "Geleneksel Un Kurabiyesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...