EZOGELIN CORBASI

Author: LUGAS // Category:

Aslinda bu sicaklarda corba pek gitmez. Ama ben bu corbayi yapali bir kac hafta olmustu, ancak yayinlayabiliyorum. Ama havanin tamda yeni yeni sicakladigi bu donemlerde bogaz enfeksyonu cok goruluyor, ozelliklede cocuklarda. Soyle sicacik ve bol acili bir Ezogelin corbasi, hemde ev yapimi, biraz iyi gelecektir, dondurma yemekten sismis bogazlara :) Eh hasta degilsenizde, not edin bir kenara kisa yaparsiniz :) cunku pek guzel oluyor bu corba. Hazir corbalardan cok cok lezzetli, saglikli, bol gidali. Benim oglum hayatta yemek dedimsede, yanildim. Oglum bayila bayila yedi bu corbayi. Tabii bende cok mutlu oldum. Anneannem "yemek secen cocuk ne zor" der hep. Ozelliklede bana derdi kucukken :) simdi ogluma diyoruz. Gercektende cok zormus. ! Haziran'da finallerim basliyor ve 12 Haziran'da bitiyor, tabii okulda bitiyor :) Eh tabii yine dua vakti, tum dostlardan dualarini bekliyorum. Sonra dogru Turkiye'ye nasipse. Yogun bir yaz donemi bekliyor yine bizi. Sunnet yapicaz daha. Nedense bu Turkiye tatilleri cok buyuyor gozumde. Tatil degilde, sanki bir kosturmaca oluyor ama gitmedende olmuyor iste. Bugun cok sevdigim bir ablami yolcu ettik Almanya'ya. Icim ciz etti. Tam 8 yil birlikte neler yasadik burada, onlar yola Almanya'da devam edecekler artik. Tek tesellim ise, yazlari Istanbul'da bulusabilme ihtimalimiz. Allah bole ayrilik versin, bir gun kavusma umudu var en azindan. Yollari acik olsun insallah. Birde piknik vardi bugun. Nerdeyse Tiran'daki butun Turk bayanlar ordaydi. Cok sicakti ama guzeldi. Oglusum cizgi film izliyecegim diye tutturdugundan, burada kesip, tarife geciyorum...

MALZEMELER


1 su bardagi kirmizi mercimek


1 adet buyuk boy yemeklik dogranmis sogan


2-3 dis minik dogranmis sarimsak


1 kahve fincanindan daha az pirinc ve ince bulgur karisimi


1 corba kasigi domates salcasi


1 corba kasigi biber salcasi


1 tatli kasigi kekik


1 tatli kasigi nane


1/2 limon suyu


1,5-2 litre sicak su


50 gr. tereyagi


Tuz, karabiber ve kirmizi pul biber


Sivi yag


Kuru maydanoz





YAPILISI


Biraz sivi yagda yemeklik dogranmis soganlari ve sarimsaklari kavurun. Uzerine salcalari ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra kirmizi mercimekleri yikayip, ilave edin ve rengi donene kadar kavurun. Uzerine kaynar suyu ekleyin. Bulguru ve yikanmis pirincleri ekleyin. Corba kaynamaya baslayinca tuzunu ayarlayin, biraz karabiber ve limon suyunu ekleyin. Ayri bir tavada tereyagini eritin ve icine nane, kekik ve kirmizi pul biberi ekleyip kizdirin ve corbaya ekleyin. Corba kivamini aldiginda ocaktan alin. Servis yaparken uzerine kuru maydanoz serpin.





AFIYET OLSUN

0 Responses to "EZOGELIN CORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...