Creme Brûlée

Author: LUGAS // Category:

Bugünlerde bloguma elim ağır ağır gidiyor..

Hafta sonu gribin etkisi ile tarif paylaşsamda yazılarımı pek paylaşamadım..

Sağolsun 2 gün kayınvalidem bize baktı ilgilendi..

Hastalıkta iyi oluyor birinin destek olması..Sofranı,çayını meyvanı hazırlaması..En önemlisi çocuğunla birilerinin vakit geçirmesi..

Pazar Günüde malumunuz sevgililer günü evimize döndük ve minik 3 kişilik çekirdek ailemizle birlikte evde geçirdik :) Her nekadar bu sefer birşeyler yapamasamda eşim sağolsun o boşlukları doldurdu :) Vakit bulunca sürprizleride gelecek :)) Ama önce vakit bulup makinamı boşaltmam lazım..Şu kasvetli blog havamdan çıkmam lazım :)

Hafta başını ise evimde dinlenerek geçirdim..Miniğim Anneannede Kaldı..

Bugün ise eşimle Romantik Komedi Sinema Filmi düşüncesiyle yola çıkarken seanslar nedeniyle kendimizi Recep İvedik 3 'te bulduk..

Film nasıldır derseniz Fena değil..Güzel..

1-2 serisine göre ise biraz arkada kalabilir..Ama yinede izlenebilir :) En beğendiğim sahne ise Kocaman ekranda mezdekede oynayan hepsi aynı yaşlarda ayy ayyy bayanlar :) Sölemiyim insanın içi bi tuhaf oluyor izlerken :)

Şimdi sanki duyar gibiyim gide gide o filmemi gittin :) Napim Zevk meselesi Gittim işte Eğlendimde Güzel vakitte geçirdim daha ne olsun :)) Hep sanat filmi izlicek değiliz ya :) Güldürmekte bir sanat :)

Ama aklım Hala Romantik Komedide :)))) Gidicem inşallah gidersem film hakkında görüşlerimide paylaşıcam :))

Malumunuz bu hafta yoğun olmasam tekrar sinemaya yolum düşecekti ama birazda kızımıza vakit ayırmamız gerekiyor :)) Çünkü Hafta sonu yine işlerimiz var :)

Şimdi gelelim Creme Brule Tarifine;

Malzemeler: (4 -6 Kişilik )

2 kutu Tikveşli Süt Kreması
4 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket dr.oetker Vanilya

Üzeri İçin;

4 tatlı kaşığı esmer şeker


Hazırlanışı:
Toz şeker ve yumurta sarılarını iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
Kremaları ve vanilyayı tencereye koyup çok az ısıtıp yumurtalara yavaş yavaş ekleyerek karıştırılır.

Karışımı yağlanmış küçük borcam yada remekin kaplarına pay edip içi su dolu tepsiye fırın kaplarını yerleştirip üzerlerini alimünyum folyo ile kapatılır.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişririp folyoyu çıkartın ve esmer şekeri üzerlerine serpiştirip üzerleri kızarana kadar pişirip fırından alınır.Kremanın üzerindeki kabuk kızardığında ve kabın yan taraflarından küçük küçük ayrılmaya başladığında Krem Brüle hazır demektir.Ve en az 5-6 saat buzdolabında soğutulup dinlendirilip servis yapılır.

0 Responses to "Creme Brûlée"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...