Çilek Soslu Krema & Çarşaf Böreği (Boşnak Böreği)

Author: LUGAS // Category: ,
Çilek Soslu Krema

Malzemeler;

1 bardak un
100 gr.margarin
1 litre süt
3/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu damla sakızı macunu (Yoksa damla sakızı 3-4 adet)
1 poşet kremşati (sade)

Çilek Sosu İçin;

500 gr.Çilek (Robottan geçirilmiş)
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı;

Un ve margarin 20 dk birlikte kavrulur.Ardından süt ve toz şeker ilave edilerek pişirilir.En son damla sakızı macunu ilave edilerek karıştırılır.Ilınmaya bırakılır.Ilınan kremamıza 1 poşet kremşanti ilave edilir.Ve blender ile 5 dk çırpılır.Geniş bir borcama kremamız dökülür.Buzdolabında dinlenmeye alınır.
Bu arada çilek püresi,1 yemek kaşığı nişasta ve toz şeker karıştırılarak ocakta kaynayada dek karıştıra karıştıra pişirilir.Ve buzdolabındaki kremamızın üzerine dökülür.En az 4-6 saat dinlendirerek servis edilir.Afiyet Olsun..


Patatesli El Açması Çarşaf Böreğimin (Boşnak Böreği) Tarifine buradan ulaşabilirsiniz..Buradaki tarif kıymalıdır.Aynı tarife haşlanmış patatesli harç ile yapılarak uygulanmıştır.

0 Responses to "Çilek Soslu Krema & Çarşaf Böreği (Boşnak Böreği)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...