Cevizli Çin Kurabiyesi...

Author: LUGAS // Category:



Malzemeler
140 gr. tereyağı
15 gr. sıvı yağ-1 çorba kaşığı
Bir tutam tuz
105 gr. toz şeker-1 çay bardağı+1 çorba kaşığı
1 çırpılmış yumurta
165 gr. un-1,5 su bardağı
20 gr. süttozu-2 çorba kaşığı/kahve kreması da olabilir
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağına yakın kek kırıntısı(istediğiniz çeşit, önceden kalmış ya da topkek tarzı da olabilir)
Üzeri için 1 yumurta sarısı

Yapılışı
Yağlar ve toz şeker mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Ardından çırpılmış bir yumurta eklenir, tekrar çırpılır. Geri kalan tüm malzeme eklenir, elle yumuşakça bir hamur yapılır. Hamur toparlanmazsa azar azar ama fazla olmamak kaydıyla un eklenebilir. Buzdolabında 10-15 dakika soğuyup, hamurun biraz sertleşmesi için bekletilir. Daha sonra ceviz iriliğinde parçalar koparılır, yuvarlanır ve tepsiye aralıklı dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yumurta sarıları kızarana dek pişirilir.



Afiyet olsun!


0 Responses to "Cevizli Çin Kurabiyesi..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...