BROWNİE

Author: LUGAS // Category:




Malzemeler:
70 gr tereyağı (küçük paket tereyağlar 125gr oluyor, paketin 5te 3ünü kullandım)
115 gram bitter çikolata
60 gram sütlü çikolata
96 gram (3/4 cup) toz şeker (yaklaşık 8 yemek kaşığı)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
½ tatlı kaşığı granül kahve
¼ tatlı kaşığı tuz
45 gram (1/3 cup) un (yaklaşık 3 yemek kaşığı)
120 gram (1 cup) ceviz içi (3-4 avuç kadar)


Fırını ön ısıtma için 175 ºC’ye ayarlın 20 x 20 ebadındaki kare kalıbınızın tabanını ve kalıbın kenarlarını tereyağı ile yağlayın. (Bu ölçüde kare kalıbınız yoksa aynı ölçüye denk gelecek şekilde yuvarlak kalıp da kullanabilirsiniz). Benmari düzeneği kurarak (yarısına kadar kaynar su dolu ve kısık ateşte olan tencerenin üzerine ısıya dayanıklı cam kase yerleştiriyoruz) kasenin içerisine önce tereyağı, üzerine de doğranmış çikolataları ilave edip karıştırarak erimelerini sağlayın. Çikolatalı karışımı mikser ile 2-3 dakika çırparak soğutun. Yumurtaların önce bir tanesini ilave edip mikser ile karıştırıp sonra ikinci yumurtayı ilave edip tekrar çırpın. Şekeri de ilave edip 5 dakika çırpın. Sırasıyla vanilya, kahve ve elenmiş un - tuz karışımını da ekleyerek bütünleşinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Cevizleri ilave ederek spatula ile karıştırın. Kalıba boşaltarak üzerini düzeltip 35 dakika pişirin. Piştikten sonra kalıbı tel ızgara üzerine alarak oda sıcaklığına gelmesi için 1 saat bekletin. Kalıbın kenarlarını bıçakla ayırın. 9 kare parçaya bölerek servis yapın.
Afiyet olsun.


0 Responses to "BROWNİE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...