BOL CESNILI KEK

Author: LUGAS // Category:
Aslinda tarif yazacak halim yok, haftanin yorgunlugu uzerimde. Ne zaman Pazartesiydi, ne zaman Cuma geldi hic anlamadim bu hafta. Oyle hizli, yogun bir tempoki, ben bile kosarken yoruldugumu anlamamisim :) Aslinda kosmak, yorulmak, yogun olmak cok iyi geldi bana. Sabahin erken saatlerinde ayakta olmak, esimi yolcu edip, oglusumu doyurmak, sonra onu servise bindirip, kosa kosa derse yetismek, ders aralarinda kosarak eve gelip, aksam yemegini hazirlayip, yeniden kosarak okula yetismek ve yine kosa kosa gelip oglusumu servisten alip, eve girmek. Paltomu asar asmaz, kimi zaman atar atmaz koltuga, mutfaga dalip, sofra kurmak, cocugumu doyurup, sofrayi toplar toplamaz soyle bir nefes almadan gunluk ders tekrari yapmak ve yorgunlugun verdigi bir sarhoslukla daha yastiga basimi koymadan yatip, uykuya dalmak. Yazarken ben, okurkende sizler yoruldunuz belki ama inanin bunlari yasarken, huzurlu olmak, insanin yoruldugunu bile hissettirmiyor insana. Bu keki yapali cokkkk uzun zaman olmustu aslinda. Aslinda bugun bir tarifte vermeyecektim ama icimden yazmak gelince, bos gecmiyeyim birde tarif vereyim dedim. Arnavutluk'ta suan saat 21.30 ve benim uykum geldi :) Yeni gune dinc uyanmak icin gece 22.00 sularinda uyuyorum artik. Dinc kalmak istiyorsaniz, uyumak icin harika bir saat gercekten. Almaniz gereken butun enerjiyi bu saatte yatarsaniz aliyorsunuz ve gerek isinizde, gerek okulunuzda basariyi yakalamak icin uykudan alacaginiz en iyi verim bu saatlerde. "Sanki bu zamana kadar cok duzenli uyuyordun simdi bu nerden cikti" demeyin. Insan yasi kac olursa olsun birseyler ogreniyor iste. Sirf biseyler karalamak, yazip icimi dokmek icin actim sayfami simdi. Ne geliyorsa aklima karaliyorum birseyler. Yazmak iyi geliyor bana. Yazinca daha bir rahatliyorum sanki. 4 gun boyunca evdeyim. Tatildeyim. Pazartesi ve Sali gunu dersim yok bu hafta. Hocalarim Turkiye'de. Bende su tatili iyi degerlendireyim, ders olarak aciklarimi kapatayim. Uzun zamandir ilgilenemedigim evim ve mutfagimla ilgilenip, bir guzel temizlik yapayim diyorum. Bakalim basarabilecekmiyim. Iste kekimizin tarifi...
MALZEMELER
1.5 su bardagi seker
2.5 su bardagi un
5 yumurta
1 su bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 portakal kabugu rendesi
Ceviz, findik, badem (iri cekilmis)
1 adet havuc rendesi

YAPILISI
Seker ve yumurtalari iyice cirpin. Sivi yagi ekleyip, cirpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip, tahta kasikla iyice karistirin. Diger malzemeleride ekleyip, karistirdiktan sonra, yaglanmis kek kalibina veya direk olarak silikon kaliba harci dokun. 175 derece firinda pisirdikten sonra, 5-10 dakika firin telinde dinlendirdikten sonra sogumasi icin disariya alin. Kek soguduktan sonra kalibindan cikartin ve dilimleyin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "BOL CESNILI KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...