AVCI BOREGI (FIRIN VERSIYONU)

Author: LUGAS // Category:
Onceki Avci Boregi tarifime gelen yorumlar arasinda sevgili LAMA, MELEK ve SEVAL bu tarifi 'kizartmak yerine firinda yapabilir miyiz?' diye sormuslardi. Efendim musteri velinimetimizdir :) Bende ilk firsatini buldugum anda mutfaga girdim ve onlar icin denedim :) Coook daha hafif ve kitir oldular. Tabii kizartilmis haliylede enfesti boregimiz ama firin versiyonuda leziz oldu dogrusu. Eh onlar istedi, biz denedik, sira sizde :) Sevgili Lama, Melek ve Seval bu tarif size itaf olunur, buyrun deneyin...

***Diger borek tariflerim icin tiklayin...
MALZEMELER
250 gr. kiyma
1 orta boy sogan
1/2 demet maydanoz
1 su bardagi iri dovulmus ceviz
1 su bardagi rendelenmis havuc
1 su bardagi ince bulgur
Karabiber, Tuz
Sivi Yag
Galeta Unu
3 Yumurta
Yufka




YAPILISI
Bulguru tencereye alin ve uzerine 2 su bardagi kaynar su dokup, kapagini kapatin. Ayri bir tavada sogani kavurun ve kiymayi ekleyip, atesi kisin. Kiymanin rengi donunce ceviz ve havucu ekleyin. Havuclar yumusayinca ince kiyilmis maydanoz ve kabarmis bulguru ekleyip, biraz daha kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip karistirin ve ocaktan alin. Burada yufkalar dikdortgen oldugundan, yufkalari ince uzun kesiyorum ben. Siz ucgenler kesip, sarabilirsiniz. Kestiginiz yufkalarin genis yerine harctan koyup, kalin sigara boregi gibi sarin. Yumurtalari sarisiyla birlikte cirpin ve sardiginiz borekleri once yumurtaya, sonrada galeta ununa bulayip, yaglanmis firin tepsisine dizin. 200 derece firinda nar gibi kizarana kadar pisirin ve sicakken servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "AVCI BOREGI (FIRIN VERSIYONU)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...