ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR OTURTMASI

Author: LUGAS // Category:



MALZEMELER:
-5-6 Tane enginar
- 1 Tane haşlanmış havuç
- 1 Tane haşlanmış patates
- 1 Su bardağı haşlanmış bezelye
- 3 Tane kesme şeker(1 yemek kaşığı toz şeker)
- 1 Tane limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,dereotu
HAZIRLANIŞI:
- Enginarları temizleyip limonlu suya koyunuz.
- Haşlanmış sebzeleri küp şeklinde doğrayınız.Tuzunu ekleyip hepsini karıştırınız.
- Bir limonun suyunu sıkıp içine şekeri ve zeytinyağını koyup karıştırınız.
- Enginarların içine hazırladığınız sebzeleri koyunuz.Üzerine zeytinyağlı karışımı eşit olarak gezdirin.
- 1,5 çay bardağı su ekleyip tencerenin ağzı kapalı olarak orta derece ocakta 20-25 dk pişiriniz.Üzerine dereotu ekleyerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR OTURTMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...