ZEYTİNYAĞLI DOLMA İÇİNİN HAZIRLANIŞI

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 500 gr pirinç
-2,5 Çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 Tane kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet nane
- Yarım demet maydanoz
- 3 Yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 Yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 Talı kaşığı şeker
- Tuz,karabiber,yenibahar
- 1 Tane limon
HAZIRLANIŞI:
- Soğanları yemeklik olarak ince ince doğrayıp bir tencereye koyun.İçine fıstıkları yıkayıp soğana ilave edin.Yağınıda koyup karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşene kadar kavurun.Pirinci yıkayıp ılık suda 20 dk kadar bekletin.Fıstıklar pembeleşince ıslattığınız pirinçlerin suyunu süzün ve fıstıkların içine ilave edin.Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak kavurun.Üzerini geçmeyecek kadar su koyup yıkanmış kuşüzümünü,tuzunu ve şekerini koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin.
-Ocaktan alınca baharatlarını,maydanozu,dereotunu ve naneyi ekleyin.Bir tane limon suyunuda ekleyip hepsini iyice karıştırınız.
-İstediğiniz zeytinyağlı dolmalarda kullanınız.
AFİYET OLSUN.

0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI DOLMA İÇİNİN HAZIRLANIŞI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...