Yeşil ve Kırmızı

Author: LUGAS // Category: ,
Fotoğrafları yolluyorum ama mutfağımdaki kokuyu nasıl göndermeli, çok daha etkileyici!Yeşil fasulyeden çıkan rahiya ile köz biberlerin kokusu zeytinyağıyla buluşup sarımsağa değerse ne olur ?Mutfağın çekim alanına girenler bal yapacak arının onlarca kilometre uzaktan çiçek kokusunu alıp körlemesine uçması gibi mutfak masasının etrafında buluşur. Değerlendirme sonucu:
Koku + tat+ renk+ besin değeri + düşük kalori = 100 üzerinden 100 puan .



Yeşil Fasulye Diplemesi

Ünye yıllarına ait ve Karadeniz'e özgü bir yemek . Ünye'deki komşularımdan değerli dostum Sevim Abla'dan öğrendim,daha pek çok şeyle birlikte.Yarım kilo yeşil fasulyeyi yıkayıp ayıklayın, herbirini üçe bölüp tencereye 1 baş soğan (ince doğranmış ),tuz ve 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte ekleyin. Yeşil fasulyeler rengini koyulaştırana kadar çevirin.1,5 çay bardağı kepekli pirinci suda biraz kaynatın. Gaziantep'e ait "Dimyat" marka kepekli pirinç kullanıyorum.Pirinçleri fasulyelerin üzerine serin. En üste de yarım çay bardağı kara bulgur koyun. Biraz su... Yeşil fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.Piştiklerini kokusundan da anlayabilirsiniz zevkle...



Köz Kırmızı Biber Salatası

Rengine ve kokusuna dayanılmayacak bir tarif...Kırmızı biberleri yıkayıp, közledikten sonra kabuklarını sıyırın. Tekrar yıkayıp tencereye doğrayın. Bir iki diş sarımsakla birlikte zeytinyağında kısık ateşte mis kokusu çıkana kadar çevrin. Rengini ortaya çıkaracak bir tabağa alıp yoğurtla birlikte sofraya yollayın.

0 Responses to "Yeşil ve Kırmızı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...