Yeşil Mercimek Köftesi

Author: LUGAS // Category:


Yeşil mercimek besin değeri açısından et ile aynı ise acaba kıyma yerine kullanarak köfte yapılabilir mi deyip denediğim bir tarif. Lezzeti çok hoş oluyor; özellikle vejeteryanlar için güzel bir alternatif olabilir diye düşünüyorum. Köfteleri önce fırında pişirmiştim; bu yöntemle biraz kuru oluyorlar. Az yağda kızartarak daha iyi sonuç alındığını söylemeliyim ( köftelerin dağılmamasına özen gösterin).

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, kekik
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • aldığı kadar galeta unu

Hazırlanışı:

Mercimeği bir gece önceden suda bekletin. Daha sonra mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin. ( Kaynarken su azaldıkça biraz biraz sıcak su ekleyin ki piştiğinde sulu kalmasın) Mercimekler ılık veya soğukken içerisine soğanı rendeleyin. Sarımsağı dövüp ekleyin. Yumurtayı kırıp baharatları ve yağı ilave edin karıştırın. Köfte kıvamına gelene kadar galeta unu ekleyin ( ben 1 su bardağı kadar eklemiştim). Sonra köfte şekli vererek dilerseniz sıvıyağda kızartarak dilerseniz yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 190 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Yeşil Mercimek Köftesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...