Soğan Halkaları

Author: LUGAS // Category:


Kızartma yöntemini mutfağımda pek kullanmıyorum. Bu tarif de o istisna tatlardan biri :)) Çıtır çıtır yemesi o kadar hoş ki bizim çok beğendiğimiz bir aperatif oldu. Tarif Oktay Usta'nın yemek programından.

Malzemeler:

  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağından biraz fazla süt
  • aldığı kadar un
  • tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Halkaları birbirinden ayırın. Üstlerine tuz serpip sulanmalarını sağlayın. Diğer tarafta sos malzemelerini karıştırın. Boza kıvamına veya biraz daha koyu hale gelene kadar un ekleyin. Bir kap içerisine bir miktar un koyun. Halkaları önce una sonra karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran halkaları fazla yağlarının gitmesi için havlu kağıt üzerine alın.

Afiyet olsun...

Hatice

0 Responses to "Soğan Halkaları"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...