Verimli Bir Gün

Author: LUGAS // Category: ,
Tatildeyim , mutluyum! :)
Bugün sabah kahvaltı sonrası , kızlarla birlikte "çapalar elimizde , kürekler belimizde biz gidelim bahçeye hey bahçeye " diyerek yola koyulduk . Amacım geçen hafta Hümeyra Hanım'ın önerisiyle aldığım bamya tohumlarını ekip , soğan , maydanoz, nane , tere ve çilek hasadı yapmak. Bu arada Hümeyra Hanım 'ın Gizli Bahçesine mutlaka uğramanızı tavsiye ederim .

Bamya ekimine Bahçe & Çiçek 99 sayısından edindiğim bilgilerle başladım.Sultani bamya tohumlarını çimlenebilmeleri için bir gece önce ıslattım. Kızlarla birlikte toprağı kazıp havalandırdık, tohumları mümkün olduğunca 30- 40 cm aralıkla 3-4 cm derinliğe ekip , suladık. 15 -20 güne kadar çimlenmesini bekleyeceğiz. Daha önce hiç bamya yetiştirmediğim için çok hevesliyim haliyle.

Marullar kendilerini gösterdi...Kızların yanlışlıkla yere düşürdüğü tohumlarda ekilmedikleri halde büyüdü :)

Nane hasadı...Şimdilik kurutulacak kadar çok değil.

Maydanozlar sevgili Münevver'in seyreltmesiyle canlandı , gürleşti, :) Hasada beklerim...

Yeşil soğanlar hazır duruşta...Kızlar yıkamayı bile bekleyemeden koparıp yediler.

Salatalık fideleri çiçeklendi...Çiçekler kabak çiçeğine benziyor.

En önemli gelişmeyi Zeynep müjdeledi. Kiraz domates kızarmayı bekliyor...Güneşin domates kadar güzelleştirdiği ne var?

Bahçede çapa sallayıp, saatler geçirip tazecik ürünleri topladıktan sonra ne yapılır?
Harika bir garnitür hazırlamak için mutfağa gidilir tabii:)


Patatesli Bahçe Garnitürü


Patatesleri küçük dilimler halinde doğrayıp , biraz zeytinyağı çok az su ve tuz ile yayvan tencereye koyup , kapağını kapatın. Piştikten sonra kapağını açıp , kızarmaları için çevirin.Servis tabağına alıp, ılıdıktan sonra üzerlerine bahçeden gelen taze lezzetleri ekleyin. Bu kadar. Afiyet olsun!



Halam Ülkü Kayır 'ın sofrasından gelen bir lezzet.Pratik, lezzetli, besleyici, kalorisi az. Kısaca tüm beklentilere cevap veren bir tarif:
Biber Salatası


Kullanacağınız yeşil biberin cinsi önemli değil. Dolmalık , çarliston, sivri biber kullanılabilir.Yarım kilodan fazla yeşil biberi yıkayıp, çekirdeklerini çıkarıp , iri doğrayın.Arasına birkaç kırmızı biber atarak , tüm biberleri blendırdan geçirin. Biraz zeytinyağı,tuz ile biberleri koyup ,tencerenin kapağını kapatın . Biberleri, bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.Ilıyınca tabağa alıp sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Bahçe ve mutfak işlerinden sonra günün sonu elişi yaparak değerlendi. aslı'nın sandığında görebilirsiniz. Verimli bir gün oldu çok şükür...

0 Responses to "Verimli Bir Gün"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...