TAVUKLU KABAK MÜCVER

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER:
- 500 gr kabak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarmısak
- 1 büyük soğan
- 2 adet yumurta
- 100 ml süt
- 100 gr un
- 200 gr tavuk eti(fleto)
- karabiber,dereotu,tuz
- kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları rendeliyoruz.
- Soğanları ve sarımsakları doğruyoruz.
- Tencereye yağı koyuyoruz,soğanı,sarımsağı ve kabakları ekleyip hepisini kavuruyoruz.
- Haşlanmış ve ince doğranmış tavuk etlerini ilave ediyoruz.Karıştırıyoruz.
- çırpılmış yumurtayı ve sütüde ilave ediyoruz.
- Unu ekliyoruz iyice karışmasını sağlıyoruz.Baharatlarını ve dereotunuda ilave ettikten sonra bir kaşık yardımıyla kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.
-(isterseniz üzerine biraz acı biber sosu,zeytinyağı ve limon suyuyla sos hazırlayabilirsiniz)
AFİYET OLSUN

0 Responses to "TAVUKLU KABAK MÜCVER"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...