SÜTLAÇ

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER:
- 1 lt süt
- 250 gr toz şeker(10 çorba kaşığı)
- 100 gr pirinç(3 çorba kaşığı)
- 1 çorba kaşığı pirinçunu ya da nişasta
- 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
- Pirinci yıkayıp ayıklayınız.Üzerine dört beş parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan pişiriniz.Piriçlerin kırılmaması için.Pirinçler uzayınca ateşten alınız.
- Sütün içine piriçleri koyup bir iki taşım kaynatalım.Kaynayan süte şekeri ilave edelim.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pirinç ununu biraz su ile ezip sütlaca ilave edelim(sütlacın koyulaşması için)
- Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alalım.Vanilyasını ilave edelim karıştıralım.
- Birer kişilik kaselere koyup soğutup servis yapalım.
NOT:Bütün sütlü tatlılarda tatlı ateşten alındıktan sonra vanilyası koyulur.Isının etkisiyle kokusunun uçmaması için.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "SÜTLAÇ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...