Havuç güzelleri

Author: LUGAS // Category: ,
Oldukça sevindirici ! bir haberle karşı karşıyayız: Türkiye 'de topraksız tarım hızla gelişiyormuş. Sebzeler toprağın olmadığı bir ortamda yetiştiriliyor, yüksek verim , pürüzsüz bir görünüm ile piyasaya sunuluyor. "Tarım" ve" topraksız" kelimelerinin yan yana gelmesi, benim tüylerimi diken diken etmeye yetiyor.Topraksız tarım ve genetiği değiştirilmiş organizmalarla (GDO) ilgili tüm tartışmalar bir yana , bir tüketici olarak markete veya pazara gittiğimde aldığım ürünün GDO 'lu tarım ürünü olup olmadığını veya GDO içerip içermediğini bilmek hakkına sahip olmalıyım. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Pazara gittiniz , karşınızda iki ayrı tezgahta havuçlar yığılmış. Birinde organik üretim yazılı, yani hiç bir kimyevi gübrenin , sentetik ilacın kullanılmadığı tohumu ile oynanmamış,binlerce yıl olageldiği gibi, tabii yolla yetişmiş havuçlar . Diğer tezgahta ise topraksız tarım üretimi yazılı, GDO 'lu tohumdan, toprak - güneş görmeden bilgisayarla geliştirilmiş havuçlar. Evet hangi tezgah daha cazip sizin için.
İşte fotoğrafta gördükleriniz bahçede 100% doğal yolla yetiştirdiğim havuçlar. Benim havuç güzellerim. Toprak anadır Türkçemizde. Toprak , güzellikleri sunmaya hazır yeterki daha fazlası için bereketi bozmayalım. Havuçlar bir başka güzelle , zeytinyağı ile buluşup lezzetli bir yemek oldu...


Zeytinyağlı Havuç Yemeği

Malzemeler

-9 orta boy havuç
-2 orta boy soğan
-5 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı pirinç
-8 yemek kaşığı zeytinyağı
-11/2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı su
-3-4 dal maydanoz

Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı soyup, soğanı yarım daire şeklinde incecik doğrayın. Sarımsağı bütün olarak , zeytinyağı ve soğanla tencereye koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Sarımsak , tuz ,şeker ve suyu katın. Kaynayınca yarım daire şeklinde doğradığınız havuçları tencereye ekleyip üzerine pirinci serpiştirin.Kısık ateşte yemeği pişirin. Servis yaparken üzerine ince doğranmış maydanoz serpin.
Tarif : Ayşe Baysal / Vejetaryen Mutfağı

0 Responses to "Havuç güzelleri"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...