SEBZELİ BAHAR PİLAVI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 2 Su bardağı bulgur
- 4 su bardağı su
- 2 Yemek kaşığı tereyağ(sıvıyağ)
- 1 Tane kuru soğan(ince doğramış)
- 2 Tane domates(Kabukları soyulmuş küçük doğranmış)
- 2 Tane havuç(Haşlanmış küp doğranmış)
- 1/2 Çay bardağı haşlanmış mısır
- 1/2 Çay bardağı haşlanmış bezelye
- 2 Tane küçük doğranmış kırmızı biber
- 2 Tane küçük doğranmış yeşil biber
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanı koyarak hafifçe kavurunuz.Domatesleri ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam ediniz.Küçük doğranmış biberleri ilave ediniz.
-Bulguru ilave edip 5 dk kadarda bulgur ile karıştırarak kavurunuz.Daha sonra haşlanmış havuç,mısır ve bezelyeyi ilave ediniz.Tuzunu,karabiberini ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatınız.Orta hararetli ocakta suyunu çekene kadar pişiriniz.Pişen pilavınızı 18-20 dk demlendirdikten sonra bir iki kere karıştırıp servis yapabilirsiniz.
- Domates yerine salçada kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "SEBZELİ BAHAR PİLAVI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...