ŞANTİLİ MUHALLEBİ

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 1 Litre süt
- 5 Yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 Yemek kaşığı şeker
- 3-4 Tane damla sakızı(Dövülmüş)
- Yarım paket krem şanti
- 50 gr margarin
HAZIRLANIŞI:
- Sütü,şekeri ve nişastayı tencereye alıp orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişiriniz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp içine margarini ve damla sakızını ilave edip yağ ariyemne kadar karıştırınız.muhallebiyi ılımaya bırakınız.Ilık hale gelen muhallebinin içine yarım paket krem şantiyi ekleyip mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde 5 dakika çırpınız.Pürüzsüz bir hale gelince kaselere döküp buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapınız.
NOT:İsterseniz damla sakızı yerine vanilya kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "ŞANTİLİ MUHALLEBİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...