Portakal Peltesi

Author: LUGAS // Category:

Ilıkken tüketilmesi gereken ve kesinlikle soğuk algınlığına iyi gelen kolay ve hafif bir tatlı.
  • 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 subardağı portakal suyu
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı şeker
Portakal kabuğu rendesini, 1.5 yemek kaşığı şekere iyice yedirin ve portakal suyuna ekleyin. Nişasta ve suyu karıştırın , nişasta yumuşayıp dibe çökene kadar bekleyin. Tencereye nişastalı su ve portakal suyu karışımını koyup, hep aynı yönde koyulaşıncaya kadar karıştırın.Kalan şekeri ilave edin.Bir taşım daha kaynattıktan sonra kaselere boşaltıp, üzerini portakal kabuğu reçeli ile süsleyin.

0 Responses to "Portakal Peltesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...