Portakal kabuğu reçeli

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , , ,


Portakal kabuğu reçeli
MALZEMELER:
- 2 kilo portakal kabuğu
- 1,5 kilo şeker
- 1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Portakla kabuklarını üçğen şekilde veya istediğiniz şekilde ince ince doğrayınız.İçindeki beyaz kısmını biraz alınız çok almayın yoksa eriyor.Daha sonra güzelye yıkayınız ve tencereye koyunuz.Üzerine su ekleyip bir iki taşım kaynatıp süzünüz.Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayınız.Daha sonra soğuk suyun içine koyup bir gece bekletiniz
8Acılığının gitmesi için) sabah suyunu süzünüz.Tencereye şekeri koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyunuz ve kıvamlı bir şurup hazırlayınız.İçine portakal kabuklarını ekleyiniz ve portakal kabukları yumuşayıncaya kadar pişriniz.Yumuşayan kabukların üzerine limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alınız.Tencerede ılık hale gelince cam kavonozlara koyup iyice soğutunuz.Soğuduktan sonra kapağını kapatınız.
NOT:Ben reçeli bir gece suda bekleteceğim için akşamdan yapmaya başladım.İsteğe bağlı olarak şeker miktarını azaltabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

1 Response to "Portakal kabuğu reçeli"

Adsız Says :
12 Kasım 2010 03:05

bu recel tam anlamıyla mükemmel ...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...