Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 26 -Çikolatalı Cheesecake

Author: LUGAS // Category:
Sevgili yiğenim Zehra için yaptığım cheesecake 'i Huriye nin ev sahiplğini yaptığı Porselen Demlik Çay Saati 26 etkinliği için de yapmış oldum :) Umarım beğenirsiniz.
Sevgiler...

Malzemeler:
  • 2 paket Burçak biskuvi
  • 125 gr. margarin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kutu pınar labne peyniri
  • 1 kutu pınar krem peynir
  • 1/4 un
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı pınar çiğ krema
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Dr Oetker çikolata sosu

not:marka verme sebebim her farklı markada tadın değişiyor olmasından kaynaklanıyor.


Yapılışı:

  1. Biskuvileri mutfak robotunda iyive ufananıncaya kadar parçalayın. İçine daha evvel eritilmiş ve soğutulmuş margarin ve tarçın ilave edip, elinizle iyice yoğurun.
  2. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  3. Ardından yumurtalı karışıma labne, krem peynir, krema ve yoğurt ekleyip 1-2 dk daha karıştın.
  4. Daha sonra un ve vanilyayı ekleyip orta hızda tekrar karıştırın.
  5. 20-23 cm lik kelepçeli kek kalıbını iyice yağlayıp 5 dk buzlukta soğutun. Daha sonra biskuvili harcı kalıba iyice yayın.
  6. En son karışımı üste dökerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45-50 dk pişirin.
  7. Kek piştikten sonra yarım saat ılımasını bekleyin ve ardından buzlukta 1 saat bekletin.
  8. Bir saat sonunda da hazırladığınız çikolatalı harcı üzerine döküp tekrar buzluğa alın ve en az 2 saat veya 1 gece bekletin.

Bu esnadaki en önemli şey fırındaki pişme süresi. 4o dk sonunda kekin üzerinin çok kızarmaması için yağlı kağıt ile kapatabilirsiniz ve dikkat edin cheesecake in içi çok aşırı pişmesin biraz sıvı kalmasında fayda var. Bunu birkaç denemeden sonra damak zevkinize görede ayarlayabilirsiniz ancak verdiğim süreyi uygularsanız gerçek tadında olacaktır. Kolay gelsin :)

0 Responses to "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 26 -Çikolatalı Cheesecake"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...