KURULUK DOLMASI

Author: LUGAS // Category:

Merhaba arkadaşlar;
Benim çok sevdiğim bir yemeği daha sizlerle paylaşmak istiyorum.Kuruluk dolması şimdi diyeceksiniz bu sıcakta nerden çıktı .Haklısınız valla ne diyeyim ama yalan söylemeyim kışın yaptığım bir yemekti şimdi ekleyeyim dedim.Diğer bloguma ekledim galiba yanlış hatırlamıyorsam,eee birkaç tane blog olunca hangisine ne ekledim şaşırıyorum bazen:)))Neyse ben size tarifini yazayım bir kenarda dursun umarım sizlerin yaptığı gibidir.Hadi kolay gelsin hanımlarrr.
MALZEMELER:
- 150-200 gr yağlı dolmalık kıyma
- 2 Kahve fincanı pirinç
- 2 Tane kuru soğan(İnce doğranmış)
- 1 çorba kaşığı domates salçası veya biber salçası
- 20-25 Tane kuru patlıcan,biber,kabak(Ben sadece biber ve patlıcan kullandım)
- 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 Limonun suyu(Limon yerine varsa koruk ekşiside koyabilirsiniz.Dolmayı daha lezzetli yapar)
- Tuz,karabiber,kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
- Kurutulmuş patlıcanları ve biberleri haşlayınız.
- Patlıcanları ve kabakları ayrı tencerelerde kaynamakta olan suya atarak haşlayınız.Hafif haşlanan kurulukların suyunu süzerek süzgece alınız.
- Diğer tarafta kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayınız.Kurulukların içini doldurunuz.Tencereye patlıcan,kabak ve biberleri sırayla diziniz.Üzerine bir tabak koyunuz.Limon suyu ,sıvıyağ ve salçayı su ile karıştırın.Üstüne koyduğunuz tabağın kenarına gelecek kadar salçalı sudan koyunuz.
- Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyunuz dolmalar kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısınız.Kısık ateşte yakşaşık 45-50 dk kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "KURULUK DOLMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...