Peremeç

Author: LUGAS // Category: ,
MALZEMELER
Hamuru :
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
20 gr. yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Alabildiğince un

İç harcı :
400 gr yağsız dana kıyma
2 kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı su
Yapılışı:
Ilık süte maya ve şekeri ekleyelim karıştırarak eritelim.
Tuz ,yumurta,sıvıyağ ve elenmiş unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
40 dk. kadar mayalanması için bekletelim.
Bu arada soğan ve sarımsağı ince rendeleyerek diğer malzemelerle karıştırarak iç harcını hazırlayalım.


Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp merdane ile az unlu yüzeyde 10 cm çapında açalım.
Ortasına hazırladığımız kıymadan fotoğraftaki gibi kenarlarda 2 cm boşluk kalacak şekilde yayalım ve hamurun kenarlarını kıymanın üzerine 2 cm kadar kapatarak iki parmağımız arasında sıkarak kıvıralım.
Hazırladığımız peremeçleri avucumuzun içine alarak diğer elimizle hafifçe bastıralım ve kıyma ile hamurun yapışmasını ve sıkılaşmasını sağlayalım.
Hafif unlu tepside 30 dk. kadar mayalanması için bekletelim.
Orta kızgınlıktaki yağda kıymalı yüzey alta gelecek şekilde kızartalım daha sonra ters çevirerek kıymalı yüzeyin üste gelmesini sağlayalım ve kızarınca servis tabağına alalım.
İsterseniz yoğurt +biberli yağ sosu ile isterseniz sade olarak servis yapalım.Afiyet olsun.






0 Responses to "Peremeç"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...