Nesos - Ayvalık

Author: LUGAS // Category:

Herkese merhaba :)
20 günlük tatil malesef bitti ama çok tadında ve keyifli geçti. Bu süre içerisinde hiç yemek yapmadım fakat daha faydalı birşey yapıp gezdiğim yerlerin mutfaklarını öğrendim. Ege mutfağı zaten vazgeçilmezimdir, ilk durak Cunda Adası ve Ege mutfağının tatlarından Kabak Çiçeği Dolması. Yolunuz düşerse NESOS da yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Ve marifetli bayanlar, sizler içinde altta tarifini veriyorum...





Malzemeler:

  1. 5 orta boy kuru soğan
  2. 3/4 su bardağı zeytinyağı
  3. 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  4. 1 su bardağı pirinç
  5. 2 orta boy domates
  6. 2 tatlı kaşığı tuz
  7. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  8. 2 su bardağı sıcak su
  9. 2 tatlı kaşığı kuşüzümü
  10. 1 demet maydanoz
  11. 1 demet dereotu
  12. yarımşar tatlı kaşığı tarçın, kara biber, yenibahar

    Yapılışı:
  • Bir tavaya soğan ince ince doğranıp, yağ ve fıstıkla birlikte kısık ateşte üstü kapalı olarak ve ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirilir.
  • Yıkanmış pirinç soğanlı karışıma eklenir birkaç kez daha karıştırılır. Daha sonra bu karışıma domatesleri rendeleyip üzerine tuz, şeker ve 1 su bardağı sıcak su ilave edilir
  • Ardından kuşüzümü ilave edilir, önce orta, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 10-15 dakika daha pişirilir. Diğer yanda maydanoz ve dereotu ince kıyılıp, nane ve baharat ile birlikte pilava eklenir ve 10 dakika dinlendirilir.
  • Kabak çiçekleri yıpratmadan yıkanır. Hazırlanan içi, çiçeklerin oyuk kısımlarına doldurup yapraklarıyla sarılır.
  • Yayvan bir tencereye maydanoz ve dereotu sapları konup, üzerlerine dolmalar yerleştirilir. Kalan sıcak su eklenip kısık ateşte suyunu çekene değin yaklaşık 30 dakika pişirilir. Oda ısısında soğuduktan sonra servis yapılır.






0 Responses to "Nesos - Ayvalık"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...