Arkadaşlar hepimizin ayın belli günlerinde tatlı krizi tutuyor:). Çılgın bir şekilde etrafta bulduğumuz tatlılara saldırıyoruz.Biraz vicdan azabıyla, ve belki de kilo artışıyla bu günler geçiyor. İşte size adet döneminde ve öncesinde gönül rahatlığıyla
yiyebileceğiniz tatlı mı tatlı bir tarif.
Yasemin Bradley "Bradley Mutfakta " kitabında , muzun ezilip birkaç saat bekletilince içindeki doğal şekeri bırakıp çok şekerli bir tatlı haline dönüştüğünü söylüyor . Geçen gün halam bana muzlu muhallebi ikram edince hemen bu bilgiyi hatırladım. Halam yenmeyen muzları değerlendirmek için muhallebiye katmış. Muhallebinin içerdiği toz şeker ve sonradan muzun bıraktığı doğal şeker birleşince, çok şekerli bir tatlı ortaya çıkmış ki halam da şaşırdı bu işe. Dün bu bilgilerin ışığında şekersiz muhallebi pişirdim ve içerisine ezilmiş ve bekletilmiş muz karıştırdım.Buzdolabında bir gün bekledi . Muzun doğal şekeriyle hazırlanmış muhallebi gerçekten müthiş tatlıydı...
Tarif:
500 gr süt
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
Malzemeler karıştırılıp koyu muhallebi kıvamında pişirilir.Ilık muhallebiye önceden ezilip hazırlanmış 8 adet Anamur muzu karıştırılır.Pütürsüz olması için blendrdan geçirebilirsiniz.
yiyebileceğiniz tatlı mı tatlı bir tarif.
Yasemin Bradley "Bradley Mutfakta " kitabında , muzun ezilip birkaç saat bekletilince içindeki doğal şekeri bırakıp çok şekerli bir tatlı haline dönüştüğünü söylüyor . Geçen gün halam bana muzlu muhallebi ikram edince hemen bu bilgiyi hatırladım. Halam yenmeyen muzları değerlendirmek için muhallebiye katmış. Muhallebinin içerdiği toz şeker ve sonradan muzun bıraktığı doğal şeker birleşince, çok şekerli bir tatlı ortaya çıkmış ki halam da şaşırdı bu işe. Dün bu bilgilerin ışığında şekersiz muhallebi pişirdim ve içerisine ezilmiş ve bekletilmiş muz karıştırdım.Buzdolabında bir gün bekledi . Muzun doğal şekeriyle hazırlanmış muhallebi gerçekten müthiş tatlıydı...
Tarif:
500 gr süt
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
Malzemeler karıştırılıp koyu muhallebi kıvamında pişirilir.Ilık muhallebiye önceden ezilip hazırlanmış 8 adet Anamur muzu karıştırılır.Pütürsüz olması için blendrdan geçirebilirsiniz.
0 Responses to "Muzlu Muhallebi"
Yorum Gönder