MEYVELİ YILDÖNÜMÜ PASTASI

Author: LUGAS // Category:
16. evlilik yıldönümü 008
Lapa lapa kar yağıp, her yerin bembeyaz örtüye büründüğü ve uzun zamandır özlediğimiz manzaraları pencere önünde seyrettiğimiz geçen cumartesi 16. evlilik yıldönümümdü.  Dışarıda tipi halinde kar yağarken mutfakta meyveli bir pasta yapmaklan  daha güzel ne olabilir? Bende bu güzel ortamı değerlendirdim ve meyveli bir yıldönümü pastası yaptım. Fotoğraf gündüz ve balkonda çekildiği halde havanın gri rengini yansıtarak oldukça karanlık çıktı. Her ne kadar yayınlamamayı düşünsemde,  ileride fotoğraftan dolayı, o gün havanın nasıl olduğunu da hatırlarız diyerek yayınlamaya karar verdim.Pastamız hem çok hafif hemde çok lezzetliydi ve pasta canavarı çocuklarım tarafından çok çabuk tüketildi.Pandispanyası Sevgili Müge'nin yoğurtlu pandispanya tarifi.Kreması ise benim favori krema tarifimden oluşuyor.
Malzemeler;
*4 adet  yumurta
*4 Türk kahvesi fincanı  toz şeker
*4 Türk kahvesi fincanı Badem Aromalı Kek unu
*1 Türk kahvesi fincanı  yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı kaynar su
Krema için;
*1 lt süt,
*4 adet orta boy yumurta sarısı,
*1 su bardağı toz şeker,
*2 çorba kaşığı un ( yaklaşık 40 gr)
*2 çorba kaşığı mısır nişastası ( yaklaşık 40 gr )
*1 paket vanilya,
*50 gr tereyağı
Pasta katı arası için ve süslemeler için;
*1 paket sade krem şanti,
*1 su bardağı süt ( krem şanti için )
*2 adet muz ve 1 adet kivi
*pastanın üstünü süslemek için hindistan cevizi ve kalpli şekerler
*Pandispanyaları ıslatmak için 1 su bardağı kadar gazoz veya portakallı fanta.
Pandispanyanın hazırlanışı;
1.Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.  Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. Şekerin yarısını ekleyin, şeker eriyinceye ve kar haline gelinceye kadar çırpın. 
2.Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
3.Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip  az daha çırpın.
4.Badem aromalı kek ununu eleyin ve sıvı karışıma ekleyin.  Çırpın ve yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın.
5.24 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın,  180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pişen pandispanyayı iyice soğuduktan sonra enine üçe bölün.
6.Kremayı hazırlamak için önce yumurta sarıları ile şekeri güzelce çırpın. Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütüde karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebi piştikten sonra içine tereyağını katın ve mikserle iyice çırpın.  Krem şantiyi de bir su bardağı süt ile çırpıp kullanıncaya kadar buzdolabına kaldıralım.
7.Pandispanyanın her bir katını gazoz ile nemlendirdikten sonra her bir kata  muhallebi sürelim ve üstlerine karışık şekilde dilimlediğimiz meyveleri yerleştirelim ve meyvelerin üstünü ince bir kat krem şanti ile kapattıktan sonra, diğer pandispanya malzemelerini de aynı şekilde üst üste koyalım ve artan muhallebi ile pastanın üst kısmını kaplayalım. Bu hali ile pastayı buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra artan krem şanti ile pastayı kaplayalım. kenarlarını hindistan cevizi ile kaplayıp, krem şanti ve kalpli şekerlemelerle süsleyelim. Afiyet olsun.
16. evlilik yıldönümü 048

0 Responses to "MEYVELİ YILDÖNÜMÜ PASTASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...