mangal için değişik marine/terbiye çeşitleri

Author: LUGAS // Category:
Bahar mevsimi yaklaşıyor. Havanın ısınmasıyla beraber çok özlediğim mangal faslı başlayacak. Sizlere klasik tariflerin dışında et, tavuk, balık ve sebze ızgaralarında kullanılmak üzere, tatlarının damaklarınızda kalacağını düşündüğüm terbiye çeşitleri vermek istedim.

Mangalın başarılı olabilmesi için, yani yiyeceklerin mangal üzerinde yanmaması, terbiyeyi iyice içine çekmesi için en iyi yöntem, yiyecekleri terbiye ile birlikte bir naylon torbaya koyarak havasını almak, sonra ağzını sıkıca bağlayarak buzdolabında en az 1 saat bekletmektir. Torbanın içinde yiyeceği karıştırmak çok daha kolaydır. Mangala başlamadan önce, terbiyeyi et veya sebzelerin üzerinden kağıt havlu ile almalı. Aksi takdirde ateşe damlayan sıvı yiyeceğin çabuk yanmasına sebep olur.

4 kişilik

limon ve otlu terbiye

½ dl = 50 ml zeytinyağı
Rendelenmiş 1 limon kabuğu
Bir kaç dal ayıklanmış biberiye ve kekik
1 diş rende sarımsak
Karabiber

Domates, sarımsak ve acılı terbiye

1 ½ yemek kaşığı salça
1 diş rende sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı soya
1 çay kaşığı pul biber

Hardal, sirke ve kekikli terbiye

1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı sirke (kırmızı şarap sirkesi)
1 yemek kaşığı su
Bir avuç doğranmış kekik

0 Responses to "mangal için değişik marine/terbiye çeşitleri"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...