LİMONLU MUHALLEBİ

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 2 parça damla sakızı
- 5 yemek kaşığı pirinçunu
ÜZERİ İÇİN:
- Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Şeker,süt damla sakızı,vanilya ve sütü bir tencereye alıp karıştırınız.Daha sonra şeker eriyene kadar ocakta kaynatınız.Biraz süt ile pirinçunu'nu karıştırınız.(pütür kalmasın)Kaynayan sütün üzerine karıştırarak yavaş yavaş ekleyiniz ve karıştırmaya devam ediniz.Rendelenmiş limon kabuklarını ekleyiniz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp kaselere boşaltınız.Ilık hale gelince üzerine hindistan cevizi ekleyip buzdolabına koyunuz.Soğuk olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "LİMONLU MUHALLEBİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...