Benim tariflerimin büyük çoğunluğu ya dergilerden ya da yemek kitaplarından olacak. Gerçi dün üniversiteden sevgili arkadaşım Deniz annesinin çok güzel Antep yemekleri yaptığını ve bana bir dolu tarif gönderebileceğini söyledi. Heyecenla bekliyoruz tarifleri. Ama yeni tarifler gelene kadar dergilerden, kitaplardan beğendiklerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Tabi Hatice bu konuda benden daha yetenekli yani tarif uydurma konusunda. Ben çok ufak değişiklikler yapabiliyorum tarif üzerinde. Zamanla benim de bu yönüm gelişir umarım :). Bu pastayı yaparken de ufak bir değişiklik yaptım ve peynirli tart jöle karışımına 1 yemek kaşığı pudra şekeri kattım. Umarım bu akşam gelecek olan misafirlerim beğenirler :)
Malzemeler:
- 1 kutu light labne peynir
- 3 paket tart jöle
- 370 gr kakaolu petibör bisküvi
- çilek, kivi, muz
2 paket tart jöleyi paketin üzerindeki tarife göre 5 çay bardağı su ile hazırlıyoruz. Bisküvileri derin bir kaba kırıyoruz. Jölenin yarısını bisküvilerle karıştırıp çok büyük olmayan bir kaba bastırarak döşüyoruz. Ben 24 cm'lik kelepçeli kalıbımı kullandım. Kalan jöleyi labne peyniri ile karıştırıyoruz. Ben tadına baktım ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri katmaya karar verdim. Dilerseniz daha fazla katabilir veya katmayabilirsiniz. Sizin damak zevkinize kalmış. Bu karışımı da bisküvilerin üzerine döküp mevsim meyveleri ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kalan 1 paket tart jöleyi de 2,5 çay bardağı su ile hazırlayıp en üste döküyoruz. Buzdolabında 5-6 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Labneli Pasta"
Yorum Gönder