Kıymalı Krep - Gelinim Gamze' den...

Author: LUGAS // Category:
Güzel gelinim Gamze' nin Kıymalı Krep tarifi. Fotoğrafta ki görüntüler Gamze nin elinden çıkmış krepler,tabak ise bana ait olup 10 dk içerisinde kırıntısı bile kalmamıştır :) Kısacası süperdi ve tadı kıymalı böreği anımsatıyordu.
Gamze' cim koskaca birgün benimle Liverpool gezip, üstüne bide kısa sürede bu şahane yemeği yaptığın için tekrar teşekkür ediyorum.
3 kişilik
Krep Malzemesi:
  1. 3 yumurta
  2. 3 su bardağı un
  3. 1 su bardağı süt

İç Harcı İçin Malzemeler:

  1. Kıyma
  2. Maydonoz
  3. Sarımsak
  4. Soğan
  5. Kekik
  6. Pul Biber
  7. Karabiber
  8. Sıvı yağ
  9. Domates salçası
Yapılışı :
  • Soğanı yağda kavurup içine salça, kıyma ve sarımsak ilave edilir. Malzeme biraz kavrulunca maydonozu ve baharatları koyup kavurmaya birkaç dakika daha devam edilir ve ateşten alınır.
  • Un, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın. Krep tavası veya normal tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan bir çorba kepçesi dökerek önce altını, sonra da üstünü pişirin. krepleri bu şekilde hazırlayın.
  • Hazırladığın kreplerin içine harcı koyup rulo şeklinde sarıyorsun, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapılır. Veya bir diğer alternatif hazırladığınız kreplerin üstüne salçalı su ve kaşar peyniri rendesi koyarak fırınlayabilirsiniz. Daha sonra yogurt dokerek servis edilir.

0 Responses to "Kıymalı Krep - Gelinim Gamze' den..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...