Kiremit Pasta

Author: LUGAS // Category:
Kiremit Pasta

Bu pasta beni çocukluğuma götürür hep. Küçükken annemin eski komşularıyla olan günlerine ben de giderdim. Ayşe teyze, Adalet teyze.. Ayşe teyzenin kızı Özlem ile güzel günlerimiz geçmiştir. Şimdi öğretmenlik son sınıfta okuyor. Bu tarifte Özlem'e ait. Günde yemiştim ilk defa. Hemen tarifini almışız. Annemin çook eskiden kalan tariflerinin arasından çıktı. Belki de çoğunuzun bildiği bir tatlı. Yapılışı kolay, tadı harika..

Malzemeler:
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 paket kakaolu puding
  • 2,5-3 su bardağı süt
Hazırlanışı:

Pudingi paketinin arkasında belirtilenden daha az miktarda süt ile pişirip hazırlayın. Biraz soğuduktan sonra uzun bir servis tabağını ve 1 kase su hazırlayın. Burçak bisküvinin bir yüzünü suya batırıp puding sürün, tabağa dik bir şekilde koyun. (ilk bisküvi ayakta durmayabilir) Daha sonra aynı şekilde kakaolu bisküvinin bir yüzünü ıslatın ve puding sürün diğer bisküvinin yanına koyun. Bu şekilde 1 burçak, 1 kakaolu olacak şekilde bisküviler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kalan pudingi bisküvilerin üzerine ve yanlarına sürüp buzluğa kaldırın. 1 gece beklettikten sonra buzdolabına alın. Pastayı dilimlerken 45 derece açıyla keserek servis yapın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Kiremit Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...