Karnıyarık

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:
  • 7 adet küçük boy patlıcan
  • 3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 orta boy kuru soğan (doğranmış)
  • 200 gr kıyma
  • 3 orta boy domates (küçük doğranmış)
  • 1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 büyük dilim domates (süsleme için)
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Patlıcanların saplarını kesin. Kabuklarını soyup, baş tarafından sonuna kadar derince çizin.Bir kaba yarıya kadar su ve tuzu karıştırın. Patlıcanları tuzlu su da en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin. Sonra yıkayıp, kurulayın.
  2. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Patlıcanları tavaya koyup, her iki yanı da, altın sarısı bir renk alıp patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın.
  3. Karnıyarığın harcı için, margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar sote edin.Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve birkaç dakika, domates suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar pişirin.
  4. Tencereyi ateşten alın.Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
  5. Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara azırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleriyle süsleyin, suyu ilave edin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin.

0 Responses to "Karnıyarık"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...