Bulgurlu Semizotu

Author: LUGAS // Category:


Semizotu ile salata dışında bir şeyler yapmak isterseniz bu yemeği öneririm. Ispanak ile aynı şekilde pişiriliyor, tabi tadı daha ekşi oluyor.

Malzemeler:

  • 700 -800 gr semizotu
  • 1/2 çay bardağı yemeklik bulgur
  • 2 adet küçük soğan
  • 100 gr yağsız kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • tuz
  • üzeri için sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pulbiber
Yapılışı:

Semizotunu temizlerken kök kısmından biraz kesip suda bekletiyorum. Daha sonra ilk suyunu süzüp sirkeli suda bekletiyorum ki çamuru, toprağı dibe çöksün. Bol su ile bir kaç kere yıkadıktan sonra semizotunu bir kenara alın ve çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Kıymayı ekleyin ve iyice kavurun. Domatesleri rendeleyin, salça ile birlikte tencereye ilave edin. Kavrulduktan sonra semizotlarını tencereye alın ve üzerine yıkanmış, suyu süzülmüş bulguru ekleyin. Karıştırıp yanından yarım çay bardağı kadar su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Bulgurlu Semizotu"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...