
MALZEMELER:
- Kalamar
- Un
- Kızartmak için sıvıyağ
SOSU İÇİN:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak(Rendelenmiş)
- 1 avuç ufalanmış bayat ekmek içi
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Kalamarları sos içinden çıkarıp bir süzgece koyuyoruz ve iyice suyunu süzdürüyoruz.Unumuzun içine biraz tuz atıyoruz ve kalamarları iyice unluyoruz.Fazla ununu silkeliyoruz.Kızğın yağda kızartıyoruz.Kalamarları kızartırken kıartma süresi çok önemli 2-3 dakikadan fazla kızartmayın sertleşiyorlar.Ben saat tutuyorum.Kızaran kalamarları havlu peçete üzerine çıkartıyoruz ve sıcak olarak sos ile servis yapıyoruz.
- Sos malzemesinin hepsini karıştırıp kalamarın yanında sunuyoruz.
AFİYET OLSUN.
0 Responses to "Kalamar Tava"
Yorum Gönder