janssons frestelse

Author: LUGAS // Category: ,


4 kişilik
1 kuru soğan
8-10 orta boy patates
1 kutu ançüez yaklaşık 100 g
200 ml krema
100 ml süt
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, beyaz biber

Fırını 200 dereceye getir. Soğanı yemeklik doğra. Patatesleri jülyen doğra. Bir fırın kabını yağla. Sırasıyla patates, soğan, ançüez ve tekrar patates diz. Baharatla tatlandır. Ançüez`in suyundan biraz dök. Krema ve sütü boşalt ve en üste galeta unu serpiştirdikten sonra, 45-50 dakika fırında pişir. Paskalya ve noel sofralarının vazgeçilmez yemeği olan janssons frestelse patates gratenin ançüezli bir türüdür.

0 Responses to "janssons frestelse"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...