Hindistan cevizli susamlı kek

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su baradağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Susam
HAZIRLANIŞI:
- Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz..İçina sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz.Unumuzu eleyip içine kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırıyoruz.Karışıma azar azar ekleyerek çırpıyoruz.Son olarak hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.Kalıbımızı yağlıyoruz.Kalıbın içine susam serperek her tarafına yayılmasını sağlıyoruz.Fazla susamı alıyoruz.Üzerine çırptığımız kek hamurunu döküyoruz.Tekrar üstünede susam serpiyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kekimizi kızarana kadar pişiriyoruz.Kontrolünü yapıp fırından alıyoruz.Kalıbında soğuttuktan sonra çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN



0 Responses to "Hindistan cevizli susamlı kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...